Musikkfestivaler i naturen

Mange musikkfestivaler arrangeres utendørs, men her i Norge er det også mange festivaler som arrangeres i det du kan kalle vill natur. Folk samles ikke bare på et torg eller på en strand, men også midt i fjellheimen eller på en øy. Festivaler arrangeres rett og slett overalt. Her kan du lese mer om festivaler som arrangeres litt utenfor allfarvei.

Trænafestivalen

Trænafestivalen er en av de mest kjente naturfestivalene i Norge. Det hele startet i 2003, som en liten lokalfestival. Nå har festivalen blitt kjent langt utenfor landegrensene, og folk kommer langveisfra for å oppleve både musikken og naturen på Træna. Store musikere fra Norge og andre land spiller, og reisen ut til Træna er like spennende som selve festivalen. Her opplever du midnattssol, sjøluft, mektige fjell, musikk og vennskap. Træna ligger 33 nautiske mil fra fastlandet, og øya har bare 500 fastboende, så det krever sitt å få både musikere og publikum til og fra øya – men det er virkelig verdt opplevelsen.

Polarjazz

Polarjazz blir arrangert på Svalbard, i verdens nordligste by, Longyearbyen. Festivalen blir arrangert i februar, mot slutten av den lange polarnatten, og dette bidrar til å skape en ekstra magisk stemning. Det er ikke helt mørkt ute, men heller ikke helt lyst. Alt bades i et blålig skinn, og de mektige fjellene rundt byen bidrar til stemningen.

Til tross for navnet, byr festivalen på mer enn bare jazzmusikk. Her kan du oppleve både jazz, pop, rock og visesang. Lokale talenter får også prøve seg på scenen dagen før festivalen starter. Festivalen pågår døgnet rundt, i fire døgn. Det går bare ett fly til Longyearbyen per dag, og hvis været er dårlig kan ikke flyet lande, så her er det viktig å legge planer i god tid dersom du skal dit.

Vinjerock

Vinjerock arrangeres midt i Jotunheimen, på Eidsbugarden. Her spilles musikk i fantastisk natur, og du kan legge opp til en mer aktiv festivalopplevelse. De fleste artistene kommer fra nærområdet, men noen internasjonale artister dukker også opp.

Riddu Riđđu

Norges største urfolksfestival Riddu Riđđu arrangeres i Manndalen i Kåfjord hvert år. Hit kommer både norske og internasjonale urfolksartister for å spille og feire kulturen sin. Alle er velkommen som publikum, og du kan oppleve musikk fra hele verden. Festivalen er familievennlig, og i tillegg til musikk, presenteres kunst, teater og dans. Det er en egen ungdomsleir og barnefestival, samt seminarer og filmer.

Førdefestivalen

Førdefestivalen arrangeres midt i en småby, så selve omgivelsene er ikke så ville. Her spilles akustisk folkemusikk fra hele verden, og rundt 300 artister spiller på 30 scener. Ettersom musikerne kommer fra hele verden, blir det presentert et bredt spektrum av folkemusikk, som virkelig åpner nye horisonter. Mer enn 26 000 personer besøker festivalen hvert år.

Musikkfestivaler i naturen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top