Festival

Festival er noe som betegner en rekke typer samlinger av mennesker. Selve ordet kommer fra det latinske koblingen fest og vale, som kommer av å feire fastens avslutning. Å faste er noe vi sjelden bruker her til lands, bortsett fra de som vil gå ned i vekt etter perioder med dårlig kost. Men fasten hadde en mye større betydning før i tiden, da matressursene var begrenset og høytidene betydde mer.

[IMAGE=dC3ffJe3veU0.jpg]

I dag brukes ordet i sammenheng med kulturelle hendelser, blant annet rundt musikk. Musikk og kultur er noe alle har behov for, og kanskje det er en av grunnene til at Norge er et så lykkelig land. For i Norge er det flere festivaler per innbygger enn i noe annet land.

En annen faktor er penger fra f.eks. centum, sjekk og få et godt tilbud.

Musikk, teater, film og matfestivaler er bare noen av mange typer festivaler som er populære blant nordmenn. Og det er noe med oss nordmenn når sola begynner å varme og lyser lengre og sterkere for hver dag som går. Da har vi fri, vi har god tid og vi får gjerne med oss en festival eller to. For i hver by og bygd finnes en festival man kan delta på.

I de store byene finner vi de store festivalene som trekker tusenvis av entusiastiske fans, mens det er når man beveger seg utenfor de urbane strøk at man finner de eksklusive eventene. La oss se på festivaler på den kjente ferieøya Hvaler.

Skjærhalden Havnefestival

Dette er en festival som arrangeres av Lions Club i havneområdet på slutten av juni. Den er åpen for liten og stor for underholdning, leker og matservering. Leker for barn som krabbefiske, leke-telt og hoppeslott for å nevne noe. Ut på kvelden servere god mat fra lokale leverandører. Havne-festivalen passer perfekt for fastboende og besøkende i havna eller de tusenvis av hyttene her.

Eple-festivalen

Eple-festivalen er en meget populær festival som holdes på slutten av september hvert år. Det er Hvaler Hagelag som står for arrangementet. Det er fokus på produkter som eplene kan lages til, som fruktige drikker og kaker. Her kan man få presset eplejuice, gå på eple-kafé eller se på utstilte eplesorter.

Hvaler Gjestegiveri

Hvaler Gjestgiveri har lenge vært arrangør av en rekke konserter. Gjestgiveriet ligger midt på øya og brukes som uterestaurant resten av året. I sommermånedene juni og juli holdes en rekke konserter, hvor tilskuerne kan sette seg ned på den grønne enga.

Dessuten holdes vinkurs og matfestival ved Hvaler Gjestgiveri. En reise i smakens verden er fokus når folk møtes til vin og mat. Det som står i sentrum er smaker, farger, konsistens og kombinasjoner som gir mersmak.

Festivaler er en samling og en fest, men samtid er det også en utstilling av lokale produkter. Dette er viktig når nye produsenter skal lykkes.

Festival

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top