Humorfestivaler

Dersom du ikke liker musikkfestivaler, kan du jo alltids besøke en humorfestival. Her er du garantert latter og godt humør. Du finner flere humorfestivaler i Norge, en de to mest kjente er Den Store Norske Humorfestivalen og Humorfestivalen i Hemne.

Den Store Norske Humorfestivalen

Den Store Norske Humorfestivalen arrangeres i Stavanger og Sandnes. Her opptrer norske og internasjonale standupkomikere, og andre talenter innen humor og underholdning. Opplev fem morsomme dager med latterkrampegaranti. Festivalen har også en tegneserieutstilling der du kan møte kjente serietegnere. Denne festivalen har rett og slett alt som er morsomt. Selv om mange av deltakerne er profesjonelle, deltar også amatørhumorister på festivalen. Festivalen ble etablert i 1992, og er i dag den største humorfestivalen i Norge. Festivalen arrangeres i september/oktober hvert år.

Humorfestivalen i Hemne

Humorfestivalen i Hemne samler deltakere fra hele Midt-Norge. Her arrangeres også Midt-Norsk Mesterskap i revy. Festivalen ble lansert for å gi lokale revylag et løft, for det er mange lokale humortalenter og revyartister som trenger å bli vist fram for et større publikum.

Humorfestivalen i Hemne arrangeres annethvert år, i partallsår, og humorister fra hele landet kan delta. Konkurransen er bare for lokale deltakere fra Midt-Norge, og disse kan kvalifisere seg til NM i revy.

Norsk Revyfestival

Norsk Revyfestival på Høylandet blir arrangert hvert andre år, i oddetallsår. I årene mellom Norsk Revyfestival, blir det arrangert regionale revyfestivaler over hele landet, og de beste innslagene fra disse festivalene kvalifiserer seg til NM i revy under neste revyfestival på Høylandet. De ulike regionale festivalene er forskjellige og har lokalt fokus, men de er alle en vei til NM i revy på Høylandet. Rundt 100 revynummer velges ut til NM i revy, og det er også mulig å melde seg på uten å delta i regionale festivaler. De numrene som blir kvalifisert gjennom andre festivaler, får alle kostnader dekket.

Humorfestivaler

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top