Folkemusikkfestivaler i Norge

Det arrangeres en rekke folkemusikkfestivaler rundt i Norge, og her kan du oppdage både norsk og internasjonal musikk, sang og dans. Folkemusikkveka i Ål er den eldste norske folkemusikkfestivalen, og har vært arrangert siden 1976. Her spiller både profesjonelle utøvere og amatører, og de har stort fokus på rekruttering og opplæring av nye musikere. Festivalen arrangeres i slutten av mai, med konserter, kurs og konkurranser.

Du finner små og store folkemusikkfestivaler over hele landet året rundt. Det finnes helt sikkert en lokal festival eller et spellemannstreff i nærheten, slik at du kan dra på et spontant festivalbesøk. Utvider du søket til hele Norden, kan du faktisk dra på folkemusikkfestival nesten daglig gjennom året.

Noen tror at folkemusikkfestivaler er trauste og kjedelige, og at det bare er godt voksne mennesker som drar dit. Men i virkeligheten er dette spennende og morsomme arrangementer som passer for hele familien. Av og til arrangerer festivalene kurs i for eksempel folkedans, slik at du kan lære deg tradisjonelle danser eller friske opp gamle kunnskaper. På den måten hjelper du til med å ta vare på norsk kultur og gamle tradisjoner. Møt trivelige folk, og oppdag norsk og internasjonal kulturarv på en folkemusikkfestival denne sommeren.

Folkemusikkfestivaler i Norge
Scroll to top