Bo i telt under festival

Det er morsomt og sosialt å bo i telt under festivaler, men det kan også oppstå et par problemer underveis. Derfor gjelder det å planlegge litt først. Det lønner seg å komme tidlig til festivalområdet, for da er det flere teltplasser å velge blant. Her lønner det seg å ha sjekket værmeldingen. Dersom det er varslet sol og tørt vær, spiller det ikke så stor rolle hvor du plasserer teltet. Men dersom det er varslet regn er det lurt å finne et sted som ligger litt i høyden, dersom det er mulig.

Praktiske telt-tips

Sett gjerne teltet under et tre dersom det er meldt varmt vær. Da blir teltet liggende i skyggen. Husk imidlertid at det kan være farlig å oppholde seg under store trær under tordenvær eller kraftig vind. Så hvis det er meldt dårlig vær, er det bedre å sette opp teltet et stykke vekk fra høye trær.

Sett opp teltet innen kort avstand fra toalettene, men ikke altfor nært, slik at du får lukten inn i teltet.

Sørg for at teltet er stort nok. Ord som tomannstelt og tremannstelt er litt misvisende. Husk at det skal være plass til mer enn å sove. Du skal ha bager, ryggsekker og soveposer i teltet, du skal ha plass til mat, og det skal være plass nok til at du og vennene dine kan sitte i teltet dersom det regner.

Pakk fornuftig

Pakk lett, men pakk nok. Ta med varme klær selv om det er meldt sol, for været kan slå om. Ta med regnklær og ekstra sokker. Ullundertøy slår heller aldri feil dersom det skulle bli kaldt. Ta med mat og antibac. Våtservietter er også praktisk, dersom det er vanskelig å dusje og vaske seg på festivalområdet. Du kan legge igjen puten hjemme, eller ta med en oppblåsbar en. Alternativt kan du også bruke en genser som pute. Da trenger du bare å ta med et putetrekk og legge genseren inni det om kvelden.

Ta med bag eller ryggsekk, ikke tunge kofferter. Og ikke ta med deg mer enn du klarer å bære med deg. Ha med ekstra kontanter, selv om du har med deg festivalkort, bankkort eller kredittkort. Det er ikke sikkert et kort virker alle steder.

Pass på tingene og vennene dine

Ta godt vare på bankkort og kredittkort dersom du har dem med. Ikke gå fra kort eller kontanter. For selv om de fleste festivaldeltakere er snille, så finnes det noen som bare er der for å lage bråk eller stjele fra andre. Ikke ha med verdifulle smykker eller dyre solbriller. Sats på billigsmykker hvis du vil pynte deg.

Ta vare på vennene dine. En festival skal være morsom og vill, men det er ikke meningen at noen skal bli syk eller skadet. Pass på hverandre, og sørg for at du alltid vet hvor vennene dine er.

Bo i telt under festival
Scroll to top