Forbered deg før festivalen

Dersom du skal til en festival et stykke unna, må du pakke med deg ting og planlegge reisen litt på forhånd. Jo mer du planlegger, desto færre overraskelser oppstår underveis. Men ikke planlegg alle dagene i detalj. Du må være litt fleksibel, og ta ting som de kommer. Likevel er det greit å tenke gjennom et par ting før du drar.

Hva trenger jeg?

Hvor mye du trenger å pakke, avhenger av hvor langt du skal reise, hvor lenge festivalen varer og om du skal bo i telt eller på hotell. Skal du bo på hotell har du mat, seng og dusjmuligheter der. Da er det enklere å pakke lett, og du kan sette igjen ting på hotellet når du er på selve festivalområdet.

Skal du bo i telt trenger du litt mer, men ikke pakk mer enn du klarer å bære med deg. Ikke ta med deg verdifulle smykker eller klær du er redd for. Ting kan bli stjålet på festivaler, og klærne kan bli skitne, så ta med plagg som tåler en støyt, og gjerne plagg som tørker raskt (ikke jeans). Sjekk værmeldingen for dagene festivalen arrangeres. Men selv om de melder fint vær, bør du planlegge for regn og kulde, for været kan plutselig slå om, selv midt på sommeren. Ta også med nødvendigheter som våtservietter, mat og nødlader til mobilen. Solkrem er også en nødvendighet dersom det er meldt sol og varmt. En belteveske er praktisk for å ha mobil og penger på et trygt sted.

Hvor mye penger trenger jeg?

Planlegg hvor mye penger du skal ta med på festivalen. Det er mye som kan kjøpes på en festival, men du trenger ikke kjøpe absolutt alt som tilbys. Tenk gjennom hva du trenger, og hvor mye det koster. Festivalbilletter koster penger, det samme gjør parkering, og det kan være avgift knyttet til overnatting, dusjing, bruk av toaletter og så videre. Dette finner du informasjon om på festivalens hjemmeside. Noen festivaler har et eget festivalkort der du setter inn penger på forhånd. Vær realistisk, og ikke sett inn mer enn du faktisk trenger.

Dersom du må ta med penger eller bankkort, gjelder det å oppbevare dette på trygge steder. Sørg for at du har penger minst to steder, i tilfelle noen får tak i pengene dine. Ikke gå fra penger eller bankkort i teltet. Ha dem alltid på kroppen, selv når du sover.

Forbered deg før festivalen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top