Silk finansierer du festivalopplevelsen

Mange av oss har fantastiske assosiasjoner med festivallivet. Enten det er din første festival eller du allerede er en dreven festivalgjenger, er det en del man skal tenke på når før man legger i vei. Transporten må legges opp, billetter må kjøpes, venner må kontaktes, overnatting må fikses, sekken må pakkes, programmet studeres osv. Men det mange kanskje ikke tenker på med én gang, er hvordan man skal finansiere oppholdet på festival. Er man på et flerdagers festivalopphold, så går pengene fort, og da gjelder det å ha lagt en liten slagplan. For det er ikke bare festivalpasset og reisen din som koster. Inne på festivalområdet er det mange fristelser, det være seg mat, øl, aktiviteter, suvernirer og så videre. Vi gir deg her noen tips til hvordan du kan finansiere oppholdet på festival, slik at du får den festivalopplevelsen du drømmer om!

Hvordan få pengene til å strekke til på festival

Alle har vi ulik økonomi og alle prioriterer forskjellig. Noen sparer gjennom året for å ha en fet festivalkonto til sommeren. Andre jobber frivillig på festivalen, enten i forkant eller underveis, og får således festivalpass til én eller flere dager. En tredje mulighet er å låne penger til oppholdet, for så å betale tilbake når høsten kommer og det kanskje ikke er så mange andre fristelser hva gjelder aktiviteter. Uansett hva som er din metode, gir vi deg noen tips til hvordan du kan få pengene til å strekke litt lenger på neste festival.:

Sett opp et festivalbudsjett

Med et budsjett vet du akkurat hva du har å rutte med, og det blir enklere å forholde seg til uforutsette fristelser underveis. Kanskje blir det lettere å kose seg og slappe av på festivalen, når du vet at det økonomiske er planlagt på forhånd.

Ha en buffer på lur

Selv om du planlegger ut i fra et budsjett, kan det oppstå uforutsette utgifter også på festival. Hva om du mister flyet og må kjøpe ny billett, eller du får problemer med bilen underveis og må ta bilen på verksted? Avhengig av hvordan du reiser, kan det være lurt å sette opp et krisebeløp som er øremerket situasjoner der du trenger penger raskt. Og da mener vi ikke øl!

Ta med egen mat

Mulighetene for gourmetopplevelser på norske festivaler har bare økt de siste årene, ettersom nordmenn har blitt mer opptatt av god mat og kvalitet. Men kvalitetsmat koster penger, selv om det bare er mat fra «foodstand». En idé kan derfor bære å ta med egen mat, eventuelt å planlegge at noen måltider kan kjøpes, men at resten lages selv. Sjekk ut mulighetene for grilling for eksempel – mange festivaler har muligheter til å grille medbrakt mat inne på området.

Begrens alkoholinntaket

Festival trenger ikke være ensbetydende med fyll. Som vi vet, er øl dyrt på festival, så kanskje kan det være en mulighet å sette et maks antall enheter man kjøper inne på området? Kanskje kan du ha en regel om at du kjøper øl kun til konsert? Eller kun etter kl. 18.00?

Uansett hvordan du velger å legge opp festivaløkonomien – kos deg masse!

Silk finansierer du festivalopplevelsen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top