Musikkfestivaler og miljø

Musikkfestivaler handler om å ha det moro, men samtidig kan disse festivalene være belastende for miljøet. Festivaldeltakere kan slenge fra seg søppel overalt, ødelegge naturen i området og belaste miljøet gjennom reisen til og fra festivalen. Heldigvis kan du bidra til at festivalen blir mer miljøvennlig gjennom å gjøre noen enkle grep, og oppfordre vennene dine til å gjøre det samme.

Gode miljøtips på festival

Ikke kast søppel i naturen eller på festivalområdet, og bruk alltid toalettene som er satt ut. Ikke gjør ditt fornødne i naturen eller i hagene til folk som bor i området.

Ikke sett igjen teltet eller legg igjen ting og tang du ikke orker å ta med deg hjem. Har du tatt med deg ting dit, skal du ta dem med tilbake igjen. Etterlat teltplassen slik du fant den.

Kildesorter dersom det er mulig. Bruk plastflasker og kopper flere ganger, og ikke kjøp flere engangsartikler enn absolutt nødvendig.

Reis kollektivt hvis det er mulig. Hvis du må bruke bil, sørg for at dere kjører flere sammen. Det er mer miljøvennlig, og det er også mye morsommere å være på tur sammen.

Ikke skad vegetasjonen, eller dyr og fugler som lever i området. Vis respekt for miljøet og de lokale innbyggerne, enten de er tobeinte, firbeinte eller har vinger.

Musikkfestivaler og miljø

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top