Norske filmfestivaler

Du trenger ikke å reise utenlands for å oppleve filmfestivaler og se nye filmer fra hele verden. Det er mange slike festivaler i Norge. Den norske filmfestivalen i Haugesund er en av de mest kjente. Dette var den første filmfestivalen i Norge, og i 1985 begynte festivalen å dele ut Amandaprisen.

Kortfilmfestivalen i Grimstad er stedet for alle som elsker kortfilm. Det konkurreres her om priser for norske og internasjonale kortfilmer. Du kan også se dokumentarfilmer og delta på seminarer og workshop, samt bli med på konserter og båtturer.

Den norske dokumentarfilmfestivalen arrangeres i Volda, og ble etablert i 1997. Opplev mer enn 70 filmer, og se hvilke som vinner festivalens fire priser. Unge filmtalenter får også vise fram sine egne kortfilmer under festivalen.

Fredrikstad Animation Festival er den viktigste animasjonsfilmfestivalen i Norden og de baltiske landene. Her deles det ut en pris kalt Golden Gunnar, til beste animerte kortfilm. Du kan også møte kjente aktører fra den internasjonale animasjonsfilmbransjen.

ReAnima er den internasjonale animasjonsfilmfestivalen i Bergen. Han kan du se mer enn 700 animasjonsfilmer fra mange land. Du kan møte kjente animatører, og barna kan delta på animasjonsworkshop for å lære mer om hvordan animasjonsfilmer lages. Barna kan lage egne filmer og få dem vist på festivalen. Det arrangeres også et eget kortfilmprogram for barna.

Norske filmfestivaler

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top