Er det for mange musikkfestivaler i Norge?

Det er ikke alle musikkfestivaler som klarer seg like bra økonomisk, og mange mener at festivalene rett og slett stjeler publikum fra hverandre. De mener det er for mange festivaler, og at de konkurrerer om de samme tilskuerne. Dermed blir det vanskelig for alle å klare seg, spesielt for festivaler som arrangeres i samme tidsrom som andre festivaler. Hva er det som skal til for å lykkes som musikkfestival?

Skill deg ut

De festivalene som klarer seg best, er gjerne de som skiller seg litt ut. De kan enten by på andre typer musikk, en kombinasjon av musikk og andre arrangementer, eller de kan skille seg ut gjennom å arrangere festivalen på uvanlige steder. Mange vil gjerne oppleve noe mer enn bare musikk når de drar på festival, og dersom noen festivaler får ekstra omtale i media, hjelper også det på besøkstallene. Hvis en festival kan by på noe spesielt og unikt, blir festivalopplevelsen noe folk snakker om lenge etterpå og deler med vennene sine. Det er like god reklame som kostbar markedsføring i aviser og på TV eller nett.

God musikk

Selvsagt er god musikk avgjørende for at en musikkfestival skal klare seg. Dette kan imidlertid være et tveegget sverd. Dersom festivalen bruker mange penger på å sikre seg store artister, blir det mindre penger til andre ting, og det blir vanskeligere å tjene inn utgiftene. Derfor kan det være bedre for festivaler å satse på lokale eller norske artister. De kan lage like god musikk som de store internasjonale stjernene, men de krever mindre betalt for å spille på festivalen.

Stort mangfold innen musikken kan være bedre enn å bare ha et fåtall artister som opptrer. Selvsagt er det ikke alle festivaler som har like mange scener eller mulighet til å arrangere like mange konserter. Men jo mer mangfold festivalen kan by på, desto større er publikumsgruppen de henvender seg til.

Gode opplevelser

God stemning og trivelig atmosfære er også viktig. Dersom publikum har det morsomt, og festivalen har god service, er det større sjanse for at publikum kommer tilbake og at de anbefaler festivalen til vennene sine. Kvalitet handler altså om mye mer enn bare musikken, det handler om alt som foregår rundt. Dersom festivalområdet er kaotisk, og folk har problemer med å finne fram eller få hjelp når de trenger det, er det mindre sjanse for at folk trives og kommer tilbake igjen.

Er det for mange musikkfestivaler i Norge?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top