Dagen derpå

Se for deg dette scenarioet: Det er sol, sommer, du har en øl i hånden og nyter god musikk på favorittfestivalen din. Etter to lange år med pandemi, er det endelig lov å nyte festivalsommeren igjen! Festivalpasset har vært brukt flittig de siste dagene, og kredittkortet har fått kjørt seg med mengden drikkevarer som er inntatt.

Så er festivalen over, og du står igjen med tømmermenn så det holder. Hva nå?

Ta vare på kroppen under festivalen

Scenarioet ovenfor kan være velkjent for de fleste. Mange har kanskje glemt hvordan man tar smarte valg og samtidig nyter festivalsommeren til det ytterste. Etter to år med pandemi, er ikke det så rart. Derfor får du her noen gode tips til hvordan du tar vare på deg selv, og samtidig nyte festivalsommeren med god samvittighet.

For det første er det lettere å være føre var, enn etter snar. Det er kanskje et kjedelig tips, men likevel godt å merke seg. Derfor er tips nummer én å få i seg nok væske – og da mener vi så klart den uten noen prosenter, nemlig vann. Sørg for å drikke nok vann og ikke bare fylle på med alkohol underveis. Det vil lønne seg både for lommeboken og helsen, og du slipper å våkne med en dundrende hodepine så snart festivalen er over! Vann er nemlig viktig for at mange funksjoner i kroppen skal fungere som normalt. Når vi utsetter kroppen for stress, belastning og mye aktivitet, er det ekstra viktig å drikke nok vann.

Tips nummer to er å få nok søvn. På sommeren kan det lønne seg å investere i en god mørkleggningsgardin som sørger for at det blir mørkt nok på soverommet til at du får dyp, god søvn. God søvn er spesielt viktig etter en dag med festival, fordi kroppen har vært utsatt for mye stress i løpet av dagen – beina jobber beinhardt for at du kan stå og se scenen, hoppe, sprette og danse til musikken, og gå fram og tilbake mellom scenen, toaletter og matkiosker. Derfor trenger kroppen god og dyp søvn etter en dag med festivalmoro. En god mørkleggningsgardin kan derfor lønne seg. Dessuten er en mørkleggningsgardin gull verdt resten av sommeren også! Mørke er nemlig bevist å ha god effekt på søvnkvaliteten.

Tips nummer tre er å sørge for god hygiene underveis. God håndhygiene er alltid viktig, og førstevalget er såpe og vann. Dette er ikke alltid tilgjengelig på festivaltoalettene – plutselig er det tomt for papir og såpe, eller det er lite trykk på vannet. Du kommer langt med våtservietter og antibac – og helt ærlig, dette er vi vel vant med nå etter pandemien? Sørg for å ha ekstra med deg på festival, så er du forberedt.

Tips nummer fire er godt fottøy. Sørg for at føttene ikke lider for at du skal nyte musikken – føttene vil takke deg i morgen!

Med disse tipsene er du klar for å nyte festivalen, uten å lide for det dagen derpå.

Dagen derpå

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to top