Er du en av dem som drømmer om å arrangere en festival, så er mat og drikke ting du må tenke over.
Vi skal se på enkle retter som alle liker og som vil gi din lille festival en mulighet for å skinne i kapp med sola. Vi elsker festivaler og tiden er inne for å nyte kombinasjonen av flott musikk, sosialt samvær og god mat. La oss se på hva du bør servere.
Varmmat som folk liker
Det er viktig å tenke på ting som hva som tar liten plass, mat som kan stables, hva som er enkelt å servere og transportere, samt mat som smaker utrolig godt. Det først vi vil nevne er lasagne, en italiensk matrett som er rimelig å lage, har mange muligheter å kombinere med tilbehør, og passer utrolig godt til mange forskjellige drikker. Lasagne består av bærekraftige ingredienser, smaker utrolig godt og er enkelt å lage store mengder av.
Lasagne kan kombineres med disse tingene:
- Focaccia
- Hvitløksbrød
- Nanbrød
- Rundstykker
- Salater
- Ris
Dermed er det enkelt å komponere ulike retter.
Hva kan du ha i lasagne
Lasagne er deilige plater av glutenfri hvete fra de italienske åkrene. Metoden de lages på har gått i generasjoner og er selve symbolet på næringsrik landbruks-kost. Men hva man har i lasagnen er ikke entydig med kjøtt. Man kan ha mye annet i og selv da smaker det utmerket.
Lasagne med kjøtt
Lasagne med kjøtt er den normale varianten, men i stedet for å bruke kjøttdeig fra butikken, velg bacon og biffstrimler. Dette smaker utmerket og vil gi festivaldeltakerne smaken på din variant. Bruk tomater og kryddersorter du ikke visste fantes. Det smaker best.
Lasagne med fisk
Festivaler med fisk som tema er det mange av. Men selv om din festival handler om heavymetal, så kan likevel lasagnen være tilberedt med deilig fisk. Test ut andre sorter som lyr, hyse og sei. Deilige biter av de beste fiskesortene dandert med pesto og rømme. Fins det noe deiligere?
Lasagne med kylling
De fleste foretrekker kylling. Lasagne med kylling er kanskje ikke noe du har testet, men se på dette. Slik lager du den:
- Kyllingfileter
- Pesto
- Litt løk
- En bunt med selleri
- Skikkelig jomfruolje
- Rosiner
- Tomatpure
Legg lasagneplater mellom lagene og dander med parmesan og ost på toppen. Sett i ovnen på 200 grader.
Lasagne med sopp
Men hvem elsker ikke sopp. Det er noe du kan plukke i skogen, når det er perfekte forhold finner man mye god matsopp. Dynk dem, konserver dem og tørk dem før du putter dem i en vegetarlasagne. Fins det noe grønnere og sunnere? Vi vet hvert fall at her har du mange muligheter for å selge masse mer på festivalen din.