speaker-info

Takk for i år!

Det var sommer, det var sol, det var Nebbenfestivalen i Lillestrøm!

Vi kunne ikke sagt det bedre enn Postgirobygget selv, som var én av mange som sto på scenen vår i år. Etter tre dager med musikk, dans og fantastisk stemning er vi allerede ved veiens ende. Med 110 frivillige, rett i overkant av 50 bartendere, 13 forskjellige mataktører og tusenvis av gjester, har vi sammen klart å skape tidenes musikkopplevelse i idylliske omgivelser her på Nebbursvollen Friluftsbad i Lillestrøm!

Foto: Henrik Fjørtoft Sporsheim

Torsdag åpnet vi porten for feststemte gjester som lenge hadde gledet seg til den andre utgaven av festivalen, og i år fikk vi som bestilt – strålende sommervær! En stor kontrast fra i fjor når regnet valgte å melde sin ankomst, non-stop under hele festivalen! Vi har allerede lagt inn bestilling hos værgudene til neste år, så det er bare til å huke av i kalenderen først som sist!

Først ut skulle vi egentlig få besøk av Billie Van, men på grunn av sykdom måtte hun dessverre melde avbud. Heldigvis så har Billie en kjæreste som hadde anledning til å steppe inn, nemlig Jonas Alaska! Jonas inntok scenen alene og det var et strippet og musikalsk innslag som fikk oss til å senke pulsen og nyte musikken i sola.

Jonas Alaska. Foto: Rune Fredstad.

Det viste seg at uhellet også skulle være ute for Petter Pogo i Valentourettes –  smerten fra prolapsen som inntraff samme dag var så stor at han kunne ikke komme seg til legevakta en gang. Å finne en erstatning for gutta viste seg derimot å være lettere enn antatt da gutta fra White Dominos (DK) som skulle spille på etterfesten vår samme kveld, allerede hadde meldt sin ankomst til Norge. Danskene inntok scenen med høy puls kun 17 minutter før spilletid. Trioen fra Danmark spilte på Martins i Lillestrøm i oktober 2017 så de var allerede godt kjent med de lokale. Gjensynsgleden spredde seg raskt blant publikum og dansefoten meldte raskt sin ankomst. Vi er utrolig takknemlige for at de tok utfordringen på strak arm og ønsker dem god tur videre på deres Norgesturné og vil du oppleve dem igjen lokalt, kan du se dem i forbindelse med Øyafestivalen i Oslo på ØyaNatt.

Tredje slot, og fortsettelsen på vårt ordinære program trengte ingen formell introduksjon. Oslo Ess leverte som alltid og publikum var godt kjent med låtene deres. Oslo Ess kjenner sitt publikum og de gønner på med gamle klassikere med en liten dose av det nye albumet Frie Radikaler. Når gutta går av scenen er det tydelig at publikum har våknet og er klare for siste act for kvelden, DumDum Boys!

Oslo Ess Foto: Pål Rygh

Sist DumDum boys spilte i Lillestrøm må man reise helt tilbake til midten av 90-tallet. Siden har eieren av festivalen ringt gutta et par gang i året for å få dem tilbake og i vinter da han inviterte dem til Nebbenfestivalen, takket de ja! Det er nok mange som har opplevd det historiske bandet opptil flere ganger, og vi kan med hånda på hjertet trygt si at dette var en konsert som skrives inn i historiebøkene. Vi sier oss enige med Prepple og er evig takknemlig for den episke opplevelsen de delte med oss: «Lillestrøm, for en ufattelig fet festival dere har».

God stemning blant publikum. Foto: Henrik Fjørtoft Sporsheim.

Dag to fortsetter sola å skinne og vi merker fort at helgen har meldt sin ankomst. Line-upen denne kvelden preger playlistene i 2018 og publikum er festglade fra første sekund. Postgirobygget som har gått i generasjoner er like fengende som for 20 år siden og er fortsatt tidsaktuelle i det norske musikklandskapet. De åpner festivalen til et publikum som gir allsang og jubel gjennom hele konserten. Allsangen fortsetter når den lokale hip hop duoen Kaza og Karlsen inntar scenen. For en energi! Man kunne føle energien fra scenen helt til premium området og midt i mellom stod fansen og ristet på dansefoten gjennom hele settet.

Kvelden har så vidt begynt og det begynner å danne seg et folkehav av mennesker på festivalområdet. Det er ingen tvil om at Jaa9 & OnklP storkoser seg på scenen etter at Kaza og Karlsen fikk publikum til å vrikke på hofta. Duoen leverer fra første sekund og de tar seg god tid til å snakke med publikum mellom slagene. Denne dagen var det spesielt én låt som markerte seg og det var nok ikke en stor overraskelse at hiten «Fredag» satte i gang helga for fullt.

Jaa9 & OnklP. Foto: Amanda Nabben

Første kvinne ut og lokale sangfuglen fra Nes var fremadstormende Amanda Delara. Amanda har gjennom det siste året markert seg på hitlistene og vi ser en stor og lys fremtid for henne. Amanda viser seg fra det organiske lydbildet og tar med seg strykere på scenen og fenger gjestene med sin musikalske tilstedeværelse. For anledningen har Amanda tatt med seg familien sin og viser sin takknemlighet ved å dedikere musikken til hennes mor. Det var nok mange mødre i publikum som ble tårevåte og ekstra følelsesladde når dette momentet ble delt med alle på festivalområdet.

Amanda Delara. Foto: Fred-Stian Martila

Festivalområdet preges nå av et folkehav av gjester som gleder seg til neste kvinne på scenen. Fra en av verdens største festivaler, Coachella, til Nebben-scenen står nå Julie Bergan og erobrer publikum før hun i det hele tatt får satt i gang konserten. Det merkes at Julie er scenevandt og hun bruker det til sin fordel. Hun sjarmerer publikum med sin vokal og tempoet er høyt. Julie sørger for at alle er i god stemning og hun leverer et forrykende show, både med dans og musikalske toner.

Siste band på plakaten denne fredagen er ingen ringere enn Madcon. De setter standarden på definisjonen av fengende popmusikk og engasjerer publikum hit etter hit! «Er det noe liv her», spør Tshawe, og det er det!  Og enda mer liv blir det når gutta får hele publikum til å hoppe i takt med henda i været. Temperaturen stiger og pulsen går opp, og opp, og opp! Mot slutten av showet får publikum vite at Tshawes bedre halvdel, Yosef, fyller 40 år samme kveld. Det er ikke hver dag tusenvis av mennesker stiller opp til allsang og synger bursdagssangen. Takk for at du ville feire dagen din med oss!

Yosef fra Madcon feiret 40-års dagen sin med oss! Foto: Fred-Stian Martila.

Alle gode ting er tre, og tredje dag på Nebben er ingen unntak! Dagen starter med perfekt sommermusikk når Kristian Torgalsen slipper løs bandet sitt. Torgalsen slapp sitt første album i fjor og har blitt spådd en lys fremtid. Han gir oss en rolig og fin start på dagen som våre festivaldeltakere nyter sammen med noe godt å spise og drikke. Etter et kort opphold på scenen har det plutselig blitt et fullsatt publikum. Det er ingen tvil om at D.D.E. er neste band som skal føre festen videre. Hit etter hit, etter hit! Hett er det også, og det blir baris på scenen opptil flere ganger. Gutta gir av seg og publikum tar godt i mot. Allsang fra start til ende, og Rai Rai hele kvelden!

Vazelina Bilopphøggers spiller opp til dans og serverer publikum rockabilly på totning med klassiske slagere som selv den yngste på området kan utenat. Et gnistrende liveshow fylt av humor og folkekjære låter. Eldar Vågen minner publikum om at de har servert det norske folk musikk i over 40 år og spør publikum om hvem som var tilstede da de spilte på Lillestrøm kino i 1981 – vi velger å tro at til og med de yngste gjestene skulle ønske de hadde deltatt på den konserten nå som de har fått opplevd dem live!

Vazelina Bilopphøggers. Foto: Henrik Fjørtoft Sporsheim

Da Silya & The Sailors inntok scenen ble området foran scenen fort gjort om til et stort dansegulv. Energien var smittsom og blåserne sørget for storband stemning. Med Silyas sterke røst og opp-tempo låter var det lett å trollbinde alle på gulvet. Denne dama kunne virkelig sakene sine og vi er fortsatt lamslåtte av hennes opptreden, spesielt da hun gjorde sin vri på låta Beggin av The Four Season (1965), som også Madcon gjorde sin vri på i 2007.

Etter 20 år på vegen inntok Hellbillies scenen som det siste bandet på årets festival. Og for en finale det var. I en drøy halvannen time serverte et av landets mest velsmurte liveband hitter som perler på en snor.

Hellbillies. Foto: Henrik Fjørtoft Sporsheim

Tiden flyr når man har det gøy, og vi har storkost oss sammen med dere de tre siste dagene. Tusen takk for besøket og tusen takk for alle de flotte minnene vi har skapt sammen – vi er evig takknemlig for at våre gjester, partnere og artister har sørget for en episk andre utgave av festivalen!

Artister

Annonser
Kjøp billett!