speaker-info

Hva står på menyen, Raus?

Vi har tatt en prat med Raus Bar og Bistro i Lillestrøm, som i 2017 stakk av med seieren i Burger NM. I år serverer de gullburgeren på Nebbenfestivalen!

Hvordan og hvorfor startet dere med mattilbudet deres?
Raus Bar & Bistro åpnet dørene i Storgata 26 i Lillestrøm i februar 2017. Dette var vel egentlig et slags hjertebarn for meg selv og Raymond Wiig, som jeg også driver Garçon sammen med. Vi hadde i 15 år snakket om å åpne et sted som vi selv følte at Lillestrøm manglet, og hadde et utgangspunkt i en type amerikansk diner-konsept. Sluttproduktet Raus, kom vi vel fram til etter hvert som brikkene begynte å falle på plass; lokalene, interiøret, meny etc. Vi var tidlig klare på at hovedfokus skulle være på kvalitet og ettersom vi begge er i overkant begeistret for burgere, fikk vi på plass det som kort tid etter åpning ble kåret til Norges Beste Burger.

Hvilket forhold har du til festivaler og hvilke artister gleder du deg mest til på Nebben?
– Med unntak av én gjørmefylt tur til Roskilde i ungdommen,  har jeg vel ikke frekventert mange festivaler. Men i fjor var vi med på Nebbenfestivalen og på tross av forferdelig vær var det en super opplevelse som absolutt frister til gjentakelse. Det er mange artister jeg gleder meg til å se i år, line up’en er jo glimrende alle dager! Men jeg holder en knapp på Oslo Ess og Valentourettes på torsdagen som favorittene.

Sommeren nærmer seg og det har gradestokken allerede bevist. Hvilke planer har du for sommeren før du kommer til Nebben?
– Det blir fullt trøkk i Lillestrøm under Byfesten i juni og her skal vi selvsagt være med, som tidligere år blir det lange dager i denne perioden. Vanligvis går sommeren med til jobbing, men i år har jeg klart å skvise inn en road trip i Irland før vi hiver oss rundt og gjør klart til Nebbenfestivalen.

Hva er viktig for deg når samler inn råvarer og lager mat?
– Under fjorårets Nebbenfest gikk det nærmere 1700 burgere på grillen vår! Hver eneste én av disse er presset for hånd av dediserte kokker som har seriøs lidenskap for god mat. Hemmeligheten i burgeroppskriften vår gir vi aldri fra oss, men har du gode råvarer er mye gjort. I år håper vi at enda flere prøver Norges Beste Burger under Nebbenfestivalen!

Sist, men ikke minst, hva står på menyen deres på Nebbenfestivalen?
– Etter tilbakemeldingene i fjor, går vi for samme konsept i år; det blir straight up burger, enkel eller dobbel. Med eller uten ost og bacon. Disse griller vi på stedet og serverer i burgerbrød som er spesielt laget og håndrullet for Raus av de flinke bakerne våre på Garçon. Vi har vært så heldige å finne en fantastisk kjøttleverandør i Krosby Kjøtt som leverer supre råvarer til oss som igjen gjør at vi kan servere hva vi beskjedent mener er en sabla god hamburger. Det blir mange timer med jobb i forkant på kjøkkenet og bakeriet, men dette synes vi alle er utrolig gøy å være med på.

Smakelig måltid!
Velkommen på besøk på Nebbursvollen Friluftsbad i Lillestrøm, 2. -4- august!

Artister

Annonser
Kjøp billett!