speaker-info

Hva står på menyen, Breheimen Mat?

Gjennom vinteren har vi søkt land og strand etter kokker som har like stor lidenskap for opplevelser som vi har, og fremover mot festivalen skal vi introdusere dere til mataktørene våre som kommer til å gi gjestene våre en smaksopplevelse i en festivalsetting man sent vil glemme. Enten om det er burger, wok eller is som passer din smakspalett, er vi sikre på at hver enkelt gjest vil finne noe som vekker smaksløkene! Vel  bekomme!

Breheimen Mat er en liten familiebedrift fra Skjåk i Gudbrandsdalen og er kanskje mest kjent for sin elgbab! Vi har tatt oss en prat med Leif, som har drevet bedriften med familien siden 2001 og blitt litt bedre kjent med både han, maten og planene deres for sommeren!

Hvordan og hvorfor startet dere med mattilbudet deres?
– Vårt firma har jobbet innen mat og event siden 2001. I starten mest produksjon av spekesnacks (Norges svar på «Beef Jerky»), men dreide etterhvert også over til salg av håndmat (mest elgburger) under diverse arrangment. Elgbaben som skal serveres på Nebbenfestivalen ble utviklet som et resultat av at flere andre aktører etterhvert fikk elgburger på sine menyer og vi ønsket å ha en ny signaturrett.

Hvilket forhold har du til festivaler og hvilke artister gleder du deg mest til på Nebben?
– Mye bra, men DumDum Boys er en av mine favoritter!

Sommeren nærmer seg og det har gradestokken allerede bevist. Hvilke planer har du for sommeren før du kommer til Nebben?
– Mye jobbing i sommer og «ferie» tar vi til høsten når jeg og datteren min skal  jakte på mere råvarer.

Hva er viktig for deg når du samler inn råvarer og lager mat?
– Høy kvalitet på råvarene og rene smaker. Det er nok ikke så mange festivaldeltakere som tenker på hele historien til maten man får servert – og for oss så er det fra skog til bord, og vi tar stolthet rettene vi legger opp på tallerkenen!

Sist, men ikke minst, hva står på menyen deres på Nebbenfestivalen?
– Det blir vår populære Elgbab i pita med shiitake og skogsoppblanding, stektkepaløk, mais, salatmix med hjerte, rød lollo og isbergsalat, chilliinfusert tyttebærrømme med kokosblomstsukker. Hjorteburger i grovt brød med soppblanding, varmstekt løk og tyttebærdressing.

Smakelig måltid!
Velkommen på besøk på Nebbursvollen Friluftsbad i Lillestrøm, 2. -4- august!

Artister

Annonser
Kjøp billett!